KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU

• Portal
  • Anasayfa
  • Yardım
  • Ara
  • Takvim
  • Giriş Yap
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
01 Ağustos 2010, 00:35:35

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU > BİLGİSAYAR > BİLGİSAYAR FORMATÖRLÜK > SMF-MKPORTAL-PHPFUSION-PHPBB-PHPNUKE-JOOMLA-VBULLETIN Kurmayı bilmeyen kalmasın!
Sayfa: [1]   Aşağı git
« önceki sonraki »
  Yazdır  
Gönderen Konu: SMF-MKPORTAL-PHPFUSION-PHPBB-PHPNUKE-JOOMLA-VBULLETIN Kurmayı bilmeyen kalmasın!  (Okunma Sayısı 4299 defa)
yonetici

*
Üye Puanı 300
Üye No: 1
Nereden: Kırıkkale

953 Mesajına Toplam
1622 Teşekkür Edildi
237 Mesajına Toplam
266 Üye Puanı Verildi
Üyelik Bilgileri WWW
SMF-MKPORTAL-PHPFUSION-PHPBB-PHPNUKE-JOOMLA-VBULLETIN Kurmayı bilmeyen kalmasın!
« : 20 Ekim 2008, 00:51:22 »

İnternette gördüğünüz sitelerin bir çoğunun bu sistemlerden oluştuğunu biliyor muydunuz? Kurulumları oldukça basit olan bu sistemler ile herkes website kurabilir. Biraz bilgi ve merakla çok güzel siteler yapabilirsiniz. Bu konumda sizlere bu sitelerin nasıl yapılacağını resimlerle anlatmaya çalıştım. Sorusu olan yada anlamadığı bir yer olan arkadaşlar rahatlıkla sorabilirler. Zaten maksadımız elimizde ki bilgiyi paylaşmak. Beklentimiz ise bir ALLAH RAZI OLSUN sözünü ettirmektir.

Sözünü ettiğimiz bu 7 sistemi size resimleyebilmek için bizzat tek tek kurdum ve resimleyerek 7 ayrı konu olarak düzenleyip sitemize ekledim. Burada genel bir bilgi vermek adına şunları söyleyelim. Bir defa site kuracak arkadaşlar ftp sistemini (çocuk oyuncağı desek yeridir) ve panel (plesk veya cpanel) kullanımını bilmelidirler. Çünkü bu sistemlerin hepsi de veritabanına ihtiyaç duymakatdırlar ve veritabanı nasıl oluşturulur bunu da yine bu sitede anlattım. Ayrıca FTP protokolu ile hostunuza kurulum dosyalarını atmanız gerekmektedir. Bu çok kolay olduğu için ders konusu yapmadım ama önümüzdeki günlerde birkaç fotoğraf daha çeker onuda anlatırız.

Şİmdilik oluşturduğumuz dersler için buyurun

Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Plesk panelde veritabanı nasıl oluştururum?

Cpanelde veritabanı nasıl oluştururum?

Plesk panelde yazma izinlerini nasıl veririm?

PHP Fusion nasıl kurulur?

PHPBB nasıl kurulur?

VBulletin nasıl kurulur?

PhpNuke nasıl kurulur?

Joomla nasıl kurulur?

SMF nasıl kurulur?

MKportal nasıl kurulur?

Not: Anlamadığımız konular için özel msj atmak yerine konu altına yazınız ki herkes ayrı ayrı sormamış olsun yapılan açıklama da herkese ulaşmış olsun. Teşekkürler.

Enver ÜLKER
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2009, 03:57:27 Gönderen: yonetici » Logged

Foruma nasıl dosya eklerim?

Foruma nasıl resim eklerim?

Forumdan nasıl dosya indiririm?
yonetici Nickli Üyemize Teşekkür Eden 3 Kullanıcı: FK Designer (23 Mayıs 2009, 20:14:21), ulkersel (22 Ekim 2008, 23:45:08), emel (20 Ekim 2008, 08:59:26)
yonetici Nickli Üyemize Üye Puanı Veren 2 Kullanıcı: FK Designer [+](23 Mayıs 2009, 20:14:21), ulkersel [+](22 Ekim 2008, 23:45:08)
ulkersel

*
Üye Puanı 261
Üye No: 27
Nereden: kırıkkale

459 Mesajına Toplam
845 Teşekkür Edildi
194 Mesajına Toplam
250 Üye Puanı Verildi
Üyelik Bilgileri
: SMF-MKPORTAL-PHPFUSION-PHPBB-PHPNUKE-JOOMLA-VBULLETIN Kurmayı bilmeyen kalmasın!
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2008, 23:44:54 »

Teşekkürler hocam... Yani Allah razı olsun.

Doğdum... yaşıyorum....öleceğim...(Nasılsa sevdamı kefenledim , ölsem de bir ölmesem de(Zaten "evet" deseydi de ölürdüm...))
ulkersel Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: yonetici (07 Nisan 2009, 23:07:04)
yonetici

*
Üye Puanı 300

953 Mesajına Toplam
1622 Teşekkür Edildi
237 Mesajına Toplam
266 Üye Puanı Verildi
Üyelik Bilgileri WWW
: SMF-MKPORTAL-PHPFUSION-PHPBB-PHPNUKE-JOOMLA-VBULLETIN Kurmayı bilmeyen kalmasın!
« Yanıtla #2 : 23 Ekim 2008, 00:34:25 »

Alıntı sahibi: ulkersel üzerinde 22 Ekim 2008, 23:44:54
Teşekkürler hocam... Yani Allah razı olsun.

Senden de Emmoğlu

everestp4

Yeni Üye
*
Üye Puanı 0
Üye No: 4621
Nereden: ankara

2 Mesajına Toplam
4 Teşekkür Edildi
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 23 Ekim 2008, 15:57:03 »

teşekkür ederim
everestp4 Nickli Üyemize Teşekkür Eden 2 Kullanıcı: yonetici (07 Nisan 2009, 23:07:41), syt70 (23 Aralık 2008, 09:42:47)
mert_om

Yeni Üye
*
Üye Puanı 0
Üye No: 8441
Nereden: amasya

1 Mesajına Toplam
1 Teşekkür Edildi
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2009, 21:39:33 »

tşk ederim hocam
mert_om Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: yonetici (07 Nisan 2009, 23:07:44)
deneme124

Yeni Üye
*
Üye Puanı 0
Üye No: 10110
Nereden: ankara

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2009, 21:50:13 »

çok kaliteli paylaşım yapmışsın kardeş allah razı olsun. bunu dışında linkleri görebilmek için üye olmayı gerektirmeniz saçma olmuş! kırıkkale'de değilim, öğretmen de değilim. ne işim var benim burada. bi daha da girmeyeceğim kesin zaten.  e siz benim gibi üyeyi napacaksınız? bu yüzden link görmek için üye ol modunu kaldırın sizin içinde bişey araştıranlar içinde hayırlı olsun.

bu arada temanız güzelmiş fakat kullanıcı sözleşmesini değiştirmeyi unutmuşsunuz ingilizce yazı var.

iyi günler

düzeltme sebebi: imla hatası
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2009, 21:51:50 Gönderen: deneme124 » Logged
yonetici

*
Üye Puanı 300

953 Mesajına Toplam
1622 Teşekkür Edildi
237 Mesajına Toplam
266 Üye Puanı Verildi
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2009, 00:53:58 »

Olumlu ve olumsuz tüm eleştirileriniz için teşekkürler.

Sitemize üye olmak için öğretmen olmak ya da Kırıkkale'de olmak gibi bir zorunluluk yok. Tam tersine herkese açık bir site olduğunu zaten heryerde yazmışız. Siteye bir daha girmek veya girmemek sizin takdirinizde olan bir konu ve pek tabii ki bizim buna dair bir yaptırımımız olamaz.

Bizler bunca zahmet harcayıp maddi manevi bir sürü fedakarlık yaparak burada bir paylaşım yapılmasını sağlarken karşılık olarak beklentimiz insanların en azından bir teşekkür etmelerini bekliyoruz. Daha ötesi ise sitemize yeni paylaşımları ile katkılarını bekliyoruz. Burası bir paylaşım sitesi ve bizler profesyonel insanlar değiliz (web konusunda). Eksiğimiz vs... illaki olacaktır.

Hercai düşünce ile "ben internette istediğim gibi gezer istediğim bilgiyi bulur işime geleni alır kimseye bir teşekkür bile etme ihtiyacı duymam" zihniyetindeki insanlar ile internet zaten insanların pek de bir şey paylaşmadığı bir yer haline geldi. Şu an mevcut bulunan paylaşımlar bana göre çok eski olanlar. Kısacası paylaşımı seven insanlar bana artık küstüler gibi gelmeye başladı. Ne olur ki 1 dakikanızı almayacak bir üye olmaktan bile şikayetçi olacağınıza teşekkür ve üyelik sözleşmesinde olduğu gibi site ile ilgili eleştirinizi belirtseydiniz?

Ben o paylaşım için saatler harcadım. Sizce bana ne faydası olabilir? Kim olduğum bile belli değil. Merak eden insanlar öğrenebilsin bir nebze bunca faydasını gördüğümüz internet alemine bir fayda da bizden olsun istedik. Bundan faydalanabilmek için 1 dakika almayan bir üyelik için şikayetçi olacaksanız daha fazla zaman harcayarak üyelik istemeyen başka sitelerden bulmanızı tavsiye edebilirim.

Olumlu olumsuz eleştirileriniz için teşekkür eder bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim.

yonetici Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: metanoya (23 Ağustos 2009, 12:16:05)
yonetici Nickli Üyemize Üye Puanı Veren Kullanıcı: metanoya [+](23 Ağustos 2009, 12:16:05)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Map | Arsiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss