KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU

• Ana Sayfa
  • FORUM
  • Yardım
  • Ara
  • Takvim
  • Giriş Yap
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
22 Mayıs 2012, 02:43:28

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU > DÜŞÜNELİM EĞLENELİM > KOMİK YAZILAR > Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı
Sayfa: [1]   Aşağı git
« önceki sonraki »
  Yazdır  
Gönderen Konu: Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı  (Okunma Sayısı 282 defa)
Serdar Yıldırım

Yeni Üye
*
Üye Puanı 18
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üye No: 22423
Nereden: Bursa

11 Mesajina Toplam
22 Kere Tesekkür Edildi
12 Mesajina Toplam
17 Kere Üye Puani Verildi

Üyelik Bilgileri
Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı
« : 02 Aralık 2011, 15:03:36 »

Hacivat’ın son zamanlarda işleri iyi gider. Çok para kazanır. Bu birikimi değerlendirmek için, bir yarış atı satın alır. Girdiği her yarışı kazanan meşhur bir at: Küheylan. Olayı duyan Karagöz, Hacivat’ın evine gidip kapıyı çalar. Hacivat pencereye çıkar ve sorar: “ Buyur Karagöz’üm, bir şey mi istemiştin? “

Karagöz: “ Evet, Hacivat. Bir şey istemiştim. Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın. Onu bana satar mısın? “

Hacivat: ” Neden olmasın Karagöz’üm. İyi bir fiyat verirsen satarım. De bakalım, ne veriyorsun? “

Karagöz: “ Hı?..”

Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “

Karagöz: “ On altın veririm. Sattın mı? “

Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm. Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “

Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a. Anlaştık o zaman. “

Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm. Alışverişi oldubittiye getirme. On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık. “

Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar. Sonunda, burnu kapıya dayanır.

Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık. “

Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım. Daha fazla çıkamıyorum. “

Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim. Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de. “

Karagöz: “ Yirmi, otuz. “

Hacivat: “ Çık, çık. “

Karagöz: “ Elli, altmış. “

Hacivat: “ Çık, çık. “

Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık. Sanki zil takıp oynuyorsun. Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım. “

Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım. Üstüne kar da koy. Yüzü geç, yüzü geç.”

Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık. “

Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm. Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz. Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım. Bir kuruş aşağı olmaz. “

Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser. Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur. Daha sonra iki eski dost tekrar barışırlar.

Yazan: Serdar Yıldırım

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı
« Posted on: 22 Mayıs 2012, 02:43:28 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hosgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmaniz için sitemize üye olmanizi öneririm. iyi eglenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı oyunlari, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı programi, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı oyunu indir, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı program yükle, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı download, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı hikayeleri, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı resimleri, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı haber, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı yükle, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı videosu, Karagöz İle Hacivat: Hacivat'ın Atı msn eklentisi, sarki sözleri
Serdar Yıldırım Nickli Üyemize Tesekkür Eden 2 Kullanici yonetici (03 Aralık 2011, 21:29:32), metanoya (03 Aralık 2011, 00:18:49)
Serdar Yıldırım Nickli Üyemize Üye Puani Veren 2 Kullanici yonetici [+](03 Aralık 2011, 21:29:32), metanoya [+](03 Aralık 2011, 00:18:49)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer: