KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU

• Ana Sayfa
  • FORUM
  • Yardım
  • Ara
  • Takvim
  • Giriş Yap
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
22 Mayıs 2012, 03:04:25

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU > MESLEK LİSELERİ > METAL İŞLERİ > Metal Teknolojisi
Sayfa: [1]   Aşağı git
« önceki sonraki »
  Yazdır  
Gönderen Konu: Metal Teknolojisi  (Okunma Sayısı 2595 defa)
muratti

*
Üye Puanı 169
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üye No: 4863
Nereden: Gelecek misin ?

►MuraTTi◄

413 Mesajina Toplam
785 Kere Tesekkür Edildi
119 Mesajina Toplam
138 Kere Üye Puani Verildi

Üyelik Bilgileri
Metal Teknolojisi
« : 03 Ekim 2009, 23:35:10 »

METAL TEKNOLOJİSİ

ALANIN TANIMI:Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI:
Metal Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler  doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI ALT DALLARI

1.KAYNAKÇILIK

Tanımı: Kaynakçının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Metal Teknolojisi alanında kaynakçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2. ISIL İŞLEM

Tanımı: Isıl işlemcinin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Metal Teknolojisi alanında ısıl işlemcilik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3.ÇELİK KONSTRÜKSİYON

Tanımı: Çelik konstrüksiyoncusunun sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Metal Teknolojisi alanında çelik yapılandırmacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4. METAL DOĞRAMA

Tanımı: Metal doğramacısının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Metal Teknolojisi alanında metal doğramacılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

GİRİŞ KOŞULLARI
:Öğrencilerin sağlık durumu, Metal Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.

İSTİHDAM ALANLARI:Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1.       Makine metal sektöründeki fabrikalarda,

2.       Metal işleri atölyelerinde,

3.       Isıl işlem atölyelerinde,

4.       Dövme atölyelerinde,
Alüminyum doğrama imal ve montajı yapan atölyelerde vb. yerlerde çalışabilirler.

BELGELENDİRME:

1.       Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.

2.       Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.

3.       Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.
4.   Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.

EĞİTİM SÜRESİ:

1.   Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.

2.  Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Metal T
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2009, 15:07:54 Gönderen: yonetici » Kayıtlı

• Foruma nasıl dosya eklerim?
  • Foruma nasıl resim eklerim?
  • Forumdan nasıl dosya indiririm?
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Metal Teknolojisi
« Posted on: 22 Mayıs 2012, 03:04:25 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hosgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmaniz için sitemize üye olmanizi öneririm. iyi eglenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Metal Teknolojisi oyunlari, Metal Teknolojisi programi, Metal Teknolojisi oyunu indir, Metal Teknolojisi program yükle, Metal Teknolojisi download, Metal Teknolojisi hikayeleri, Metal Teknolojisi resimleri, Metal Teknolojisi haber, Metal Teknolojisi yükle, Metal Teknolojisi videosu, Metal Teknolojisi msn eklentisi, sarki sözleri
muratti Nickli Üyemize Tesekkür Eden Kullanici ademtuncel (30 Mayıs 2011, 18:15:20)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer: