KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU

• Ana Sayfa
  • FORUM
  • Yardım
  • Ara
  • Takvim
  • Giriş Yap
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
22 Mayıs 2012, 19:52:05

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

KIRIKKALE EGITIMCILER FORUMU > LİSELER > YABANCI DİL > 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı
Sayfa: [1]   Aşağı git
« önceki sonraki »
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı  (Okunma Sayısı 1051 defa)
58KiNG58

Yeni Üye
*
Üye Puanı 2
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üye No: 22394
Nereden: Sivas

3 Mesajina Toplam
6 Kere Tesekkür Edildi
1 Mesajina Toplam
2 Kere Üye Puani Verildi

Üyelik Bilgileri
2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı
« : 12 Ekim 2011, 20:31:58 »

VAN GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE 9-10 DERSİ SENEBAŞI ZÜMRESİ
Toplantı No              : 1
Toplantı Tarihi         : 14/09/2010
Toplantı yeri             : Müdür odası
Toplantıya katılanlar: Yaşar ALTISOY (Okul Müdürü), Celal KIVANÇ (İngilizce öğretmeni)

GÜNDEM MADDELERİ :

1-   Açılış ve yoklama
2-   Bir önceki öğretim yılının değerlendirilmesi, uygulamada karşılaşılan güçlükler ve bu öğretim yılı için çözüm önerileri,
3-   Milli Eğitim Temel Kanunu ve okutulacak derslerin müfredat programlarının incelenmesi,
4-   Uygulanacak Yöntem ve Tekniklerin belirlenmesi
5-   Performans, Proje ve Yıllık Ödevlerle ilgili alınan kararlar
6-   Ünitelendirilmiş Yıllık Plan ve Ders Planları ile ilgili kararlar
7-   Atatürk ilke ve inkılaplarının planlara yansıması
8-   Derslerde kullanılacak araç ve gereçler
9-   Ölçme ve değerlendirme ölçütlerinin belirlenmesi
10-   2010-2011 öğretim yılında başarıyı artırmak için alınması gereken tedbirler
11-   Diğer zümrelerle işbirliği esaslarının belirlenmesi,
12-   Dilek ve temenniler

ALINAN KARARLAR:

1-   Okul müdürü Yaşar ALTISOY başkanlığında toplantı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra yoklama yapılarak başladı.

2-   Toplantıda söz alan okulun İngilizce öğretmeni Celal KIVANÇ geçtiğimiz yılda istenilen başarıya yaklaşıldığı özellikle bazı öğrencilerin projeler sayesinde derse ilgilerinin arttığı ve bundan sonrada öğrencilerin kendi ürünlerini ortaya çıkaracak aktivitelerle derslerin işleneceğini söyledi.
Ayrıca Celal KIVANÇ yılın 1 döneminde yakalanılan konsantrasyon ve başarının 2. dönem 19 mayıs çalışmaları yüzünden sekteye uğradığını ve bu yılki çalışmalarda okulumuzun öğrenci sayısının dikkate alınarak öğrenci talep edilmesi gerektiğini vurguladı.

3-   Milli Eğitim Temel Kanunu ve Yabancı Dil Eğitim Yönetmeliği okunup incelendi. Yapılan inceleme sonunda 2575 sayılı Tebliğler Dergisi sayfa 584’te yer alan 24. maddede belirtildiği üzere lise 9ve 10 ilk defa “UNIQUE” kitabı okutulacak

4-   İngilizce öğretmeni Celal KIVANÇ uygulanacak yöntem ve tekniklerin genelde öğrenci merkezli olmasına dikkat edileceğini, dinleme-konuşma-yazma-okuma gibi dört temel beceriyi geliştirecek;  communicative approach, humanistic approach, “using relia, call, suggestopedia, personalization, role play, miming, group- pair work” discussion “pair working, creative writing” ve yeri geldikçe amaca ulaşmamıza yardımcı olacak tüm yöntem ve tekniklerin kullanılacağını söyledi.

5-   Toplantıda performans ve proje ödev konularının güncel dönem olaylarına göre değişkenlik gösterebileceğini ya da o haftalar içerisinde işlenilecek ünitelerin içeriğine uygun seçileceğini söyledi.
Yıllık ödev konularının öğrencilere bireysel veya grup çalışması şeklinde Ekim ayının son haftasında dağıtılmasında ve Nisan ayının son haftasında toplanmasına ve puanlamanın aşağıdaki şekilde yapılmasına karar verildi.

a)   Araştırma 20 puan
b)   Zamanında teslim 20 puan
c)   Dilbilgisi 25 puan
d)   Sunum 25 puan
e)   Düzen 10 puan

Ödev konuları;

1)   Reading a book and translating it in Turkish.
2)   Preparing a magazine or newspaper
3)   Preparing a short booklet about Atatürk
4)   Preparing a short booklet about VAN
5)   Writing diary
6)   Reading a book and summarizing it
7)   Writing a play and acting it……..etc.

6-   Konu ağırlıklarına göre zamanlama yapılması ve ünitelendirilmiş yıllık plan ile ders planlarının derslerde yararlanılacak şekilde ve amaca uygun sürekli olarak 2551 sayılı Tebliğler Dergisi sayfa439 da yayımlanan ve Talim Terbiye Kurulunun 30/07/2003 tarih ve226 sayılı kanunu ile kabul edilen MEB Eğitim ve Öğretim çalışmalarının planlı yürütülmesine ait yönerge doğrultusunda hazırlanmasına ve 2575 sayılı TD sinin 603. sayfasında ilgili yönetmeliğin 12. maddesinin değişikliğine göre öğretmen kılavuz kitabının ders planı yerine geçmesine karar verildi. Söz alan İngilizce öğretmeni Celal KIVANÇ kılavuz kitabının çok iyi incelenerek gerekli görülen yerlerin çıkarılıp gerekli olan yerlere takviyeler yapılmasına uygun olduğunu söyledi.

7-   Atatürkçülük ile ilgili konuların sınıf seviyelerine göre tespitinin yapılarak çalışmalara yansıtılması kararlaştırıldı.

8-   Derslerde ders kitabı, kaynak kitaplar, flash kartlar, okulda mevcut araç gereç, teyp, cd çalar, bilgisayar ve öğrencilerin temin edeceği ve hazırlayacağı tüm materyaller ders araç-gereci olarak kullanılacaktır.

9-   Lise 9-10 sınıfların her dönemde üç yazılı, iki sözlü olmasına karar verilmiştir. Ayrıca sınıflar yıl boyunca en az sınav sayısı kadar quiz olmalarına ve Sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinin 20. maddesi uyarınca en az bir sınavın ortak yapılmasına ve ayrıca aynı yönetmeliğin 18. maddesinin dikkatle uygulanmasına karar verilmiştir.

10-   Başarının arttırılması için öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerine ve ödevlerini zamanında yapmalarına ve derse aktif katılımlarının sağlanmasına, öncelik olarak yeni gelen öğrenciler arasında ki seviye farkının dikkate alınarak dersin işlenmesine karar verildi.

11-   İngilizce derslerinde işlenecek dilbilgisi konularının Türk Dili öğretmeniyle paralel işlenmesine, diğer branşlarda ihtiyaç duyulduğunda işbirliği yapılmasına, başarıyı arttırmak ve sorunlu öğrencilerin rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla rehber öğretmenlerle işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

12-   Okul müdürü Yaşar ALTISOY 2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılının başarılı geçmesi dileğiyle toplantıya son verdi.

Celal KIVANÇ                                                                           Yaşar ALTINSOY
İngilizce öğretmeni   Okul Müdürü
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı
« Posted on: 22 Mayıs 2012, 19:52:05 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hosgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmaniz için sitemize üye olmanizi öneririm. iyi eglenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı oyunlari, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı programi, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı oyunu indir, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı program yükle, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı download, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı hikayeleri, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı resimleri, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı haber, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı yükle, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı videosu, 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı msn eklentisi, sarki sözleri
58KiNG58 Nickli Üyemize Tesekkür Eden 2 Kullanici nuray35 (13 Ekim 2011, 20:08:52), yonetici (12 Ekim 2011, 21:35:47)
yonetici

*
Üye Puanı 404
Çevrimdışı Çevrimdışı
Üye No: 1
Nereden: Kırıkkale

1188 Mesajina Toplam
2069 Kere Tesekkür Edildi
325 Mesajina Toplam
370 Kere Üye Puani Verildi

Üyelik Bilgileri Site
Ynt: 2010-2011 Lise İngilizce 1.Dönem Sene Başı Zümre Öğretmenler Toplantı Tutanağı
« Yanıtla #1 : 12 Ekim 2011, 21:36:04 »

Paylaşımların için teşkkürler. 

Foruma nasıl dosya eklerim?
Foruma nasıl resim eklerim?
Forumdan nasıl dosya indiririm?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
« önceki sonraki »

Gitmek istediğiniz yer: